Koolvis recepten
-
tip Koolvis op een bedje van spinazie
Vis, 25 min 7,6
-
tip Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
Vis, 30 min 7,5
-
Knapperige vissticks van koolvis
Vis, 25 min 7,9
-
Koolvis met ratatouille en aardappelpuree
Vis, 30 min 7,7
-
Koolvis-pakketjes met tortillachips
Vis, 30 min 7,5
-
Mexicaanse koolvis met rode bonen
Vis, 30 min 7,5
-
Tartaar van witte koolvis en chorizo
Vis, 20 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Koolvis
Er zijn twee soorten koolvis: witte koolvis en zwarte koolvis. Witte koolvis is een grote vis met een bruin-groene rug, geelgroene flanken en een witte buik. Zwarte koolvis heeft een donkergroene rug en een dof zilverkleurige buik. Het vlees van witte koolvis is losser dan dat van zwarte. Ook de smaak is verschillend. De smaak van verse koolvis loopt snel terug, daarom wordt de meeste vis aan boord diepgevroren. Koolvis wordt ook als grondstof gebruikt voor surimi (imitatiekrab).
[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]
[ Beeld: hlphoto | Shutterstock.com ]