Makreel gemarineerd in wijn

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 300 kcal
  • 28 g eiwit
  • 18 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 verse makreelfilets
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • ½ eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 ui, gehalveerd en in flinterdunne plakjes
  • 150 g worteljulienne
  • 3 takjes tijm
  • 500 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels (cider)azijn

Bereiden

Bestrooi de makreelfilets met zout. Plet de korianderzaadjes en peperkorrels in een vijzel of op een plank met de bolle kant van een lepel.

Verdeel de ui en wortel over de bodem van een wijde pan en steek de takjes tijm ertussen. Strooi de korianderzaadjes en peper erover en schenk de wijn en azijn erbij. Breng het geheel op een matig hoge stand aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Dep de makreel droog met keukenpapier en leg de filets in het hete vocht. Warm de makrelen 1-2 minuten mee. Schep de filets met een schuimspaan in een wijde schaal en verdeel de groente en wijnmarinade erover. Laat de makreel in de marinade afkoelen en daarna nog 3-4 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Serveer de makrelen in de marinade met grof gesneden boerenbrood, radijsjes en een salade van sperziebonen.

Tip

Verse makreel is meestal nog niet schoongemaakt. Het is verstandig makreelfilets (er gaan 2 filets uit 1 makreel) van te voren te bestellen.

Kookboek

Het recept 'Makreel gemarineerd in wijn' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Makreel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!