Makreel kroketjes met paprikasaus

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 660 kcal
  • 23 g eiwit
  • 48 g vet
  • 33 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen, in kleine stukjes
  • 1 grote rode paprika, in stukjes
  • 400 g gerookte makreelfilet
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • ½ theelepel scherp paprikapoeder
  • 1 takje peterselie, fijngeknipt
  • frituurvet of -olie

Bereiden

Kook de aardappelstukjes in weinig water met zout in ca. 15 minuten gaar. Kook de paprikastukjes in weinig water met zout in ca. 10 minuten gaar. Haal intussen het visvlees van de makreel. Giet de aardappelen en de paprika af.

Prak de aardappelen fijn en vermeng ze met het visvlees, de ui, de knoflook, het ei, zout en peper. Vorm ca. 20-24 ovale kroketjes van het mengsel en wentel ze door het paneermeel.

Pureer de paprika in de keukenmachine of wrijf door een zeef. Roer de crème fraîche en het paprikapoeder erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.

Verhit het frituurvet tot 180 °C en frituur de makreel kroketjes in ca. 3 minuten rondom bruin. Geef de saus erbij. Lekker met paksoi.

Extra benodigd

Keukenmachine of zeef

Bron

Het recept 'Makreel kroketjes met paprikasaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: etorres | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Makreel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!