
Makreel-pakketje met sperziebonen uit de oven
- 2 personen
- 40 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 490 kcal
Ingrediënten
- 200 g dunne sperziebonen, gehalveerd
- 1 rode ui, in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 eetlepel verse oregano of tijm, fijngehakt
- 1-2 eetlepels olijfolie
- 1 gestoomde makreel (300-400 g)
- 4 eetlepels medium dry sherry
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Meng de sperziebonen in een kom met de ui, knoflook, paprika en oregano. Schep er wat zout en peper naar smaak door en sprenkel de olie erover. Verdeel dit mengsel over 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm.
Maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graten. Leg de stukken vis op de groenten, maal er wat peper boven en sprenkel de sherry erover. Vouw het bakpapier langs de groenten en vis omhoog en draai het als een pakketje dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en laat de groenten en vis in de oven in 20-25 minuten gaar en heet worden. Lekker met couscous of (zilvervlies)rijst.
Extra benodigd
2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm
Kookboek
Het recept 'Makreel-pakketje met sperziebonen uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis