Makreel-pakketje met sperziebonen uit de oven

2 personen
bereiden

waardering 8obv 11 waarderingen

Bevat per portie

490 kcal

Ingrediënten

  • 200 g dunne sperziebonen, gehalveerd
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 eetlepel verse oregano of tijm, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 gestoomde makreel (300-400 g)
  • 4 eetlepels medium dry sherry

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de sperziebonen in ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Meng de sperziebonen in een kom met de ui, knoflook, paprika en oregano. Schep er wat zout en peper naar smaak door en sprenkel de olie erover. Verdeel dit mengsel over 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm.

Maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graten. Leg de stukken vis op de groenten, maal er wat peper boven en sprenkel de sherry erover. Vouw het bakpapier langs de groenten en vis omhoog en draai het als een pakketje dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en laat de groenten en vis in de oven in 20-25 minuten gaar en heet worden. Lekker met couscous of (zilvervlies)rijst.

Extra benodigd

2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm

Kookboek

Het recept 'Makreel-pakketje met sperziebonen uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Makreel tips

Reacties op dit recept

  • jess Lekker recept! Ik heb bij het groentemengsel een chillipeper toegevoegd voor meer 'bite'. Heerlijk, en gezond!
  • eef Ja lekker dat "bite-je"... en gewone lekkere sperziebonen gebruiken, niet die enge franse boontjes!! wel dan iets langer laten koken... heerlijk recept....
    • Fred Sperziebonen koken: zet een grote pan met water op, reken minstens 2 liter per pond bonen, en voeg daar per pond bonen een volle EETlepel zout aan toe, ja, écht. Breng aan de kook. Doe de bonen erin en breng opnieuw aan de kook, zonder deksel. Probeer na 4 minuten of de bonen gaar (en nog altijd mooi groen & knapperig) zijn, mik ze dan direct in een vergiet en spoel ze oppervlakkig af. Heerlijk, het zout 'trekt' de hars uit de huid van de bonen en dat maakt ze heerlijk zoet.
  • Godelieve Godelieve een heerlijk recept, echt een aanrader.