Rillettes van gerookte makreel
bereiden
Ingrediënten
- 2 kleine filets gerookte makreel
- 100 g verse, zachte geitenkaas
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- een paar sprieten bieslook
- witte broodjes
Bereiden
Maak eerst de makreelrillettes. Verwijder zo nodig het vel van de makreelfilets. Trek met een pincet eventuele achtergebleven graatjes uit de filets. Trek het visvlees in kleine stukjes. Prak de geitenkaas met een vork in een schaal. Schep er de sjalotjes door en breng op smaak met versgemalen peper. Schep er de stukjes makreel door. Vul de glaasjes met de makreelrillettes en zet ze in de koelkast.
Spoel vlak voor het serveren het bieslook onder de koude kraan en dep de sprieten goed droog met keukenpapier. Snijd ze in grote stukken. Garneer elk glas ermee.
Snijd de broodjes in sneetjes en rooster die goudbruin onder een hete grill. Houd ze warm door ze in een stoffen servet te wikkelen. Dien ze zo samen op met de glaasjes.
Tips
Gebruik voor dit recept gewone gerookte makreel of gerookte makreel met grof gemalen peper en/of kruiden. Je kunt dit recept ook maken met verschillende soorten gerookte vis of zelfs met sardines uit blik.
Kookboek
Het recept 'Rillettes van gerookte makreel' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse glaasjes
Catherine Nicolas
Glaasjes met allerlei heerlijks zijn helemaal in. Kies uit de makkelijke en originele recepten uit dit boek en verwen je gasten met fantastische hapjes zoals pompoensoep... lees verder
© Good Cook