Gegratineerde mosselen met kruidenboter
bereiden
Ingrediënten
- 900 g verse mosselen
- 120 g kruidenboter
- 160 g Emmentaler kaas, geraspt
Bereiden
Stort de mosselen in een grote braadpan en zet ze afgedekt 5 tot 6 minuten op halfhoog vuur. De mosselen zijn klaar als alle schelpen open zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de bovenste schelphelften van de mosselen en schik de onderste helften met het vlees in een ovenschaal.
Spuit met een spuitzak een spiraaltje kruidenboter op elke mossel. Zorg dat de spiraaltjes allemaal even groot zijn. Strooi er de geraspte Emmentaler over.
Laat de grill van de oven heet worden. Zet de mosselen er 5 minuten onder, tot de kaas goudbruin gesmolten is.
Serveer direct, geef er friet bij.
Extra benodigd
Spuitzak
Kookboek
Het recept 'Gegratineerde mosselen met kruidenboter' is afkomstig uit het kookboek...
Mosselen uit het atelier van Léon
Léon de Bruxelles
Anders dan we vaak denken, zijn mosselen niet alleen geschikt voor consumptie als 'de r in de maand is'. Let op herkomst en versheid en geniet het hele jaar door! 'Mosselen' geeft je 30 recepten voor de lekkerste mosselen, al dan niet met friet
... lees verder © Good Cook