Mediterrane mosselen uit de wok
bereiden
Bevat per portie
400 kcal
Ingrediënten
- 2 kg panklare mosselen
- 1 sinaasappel
- 1 kleine venkelknol
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
Bereiden
Controleer de mosselen. Houd mosselen die wijd openstaan onder stromend water of tik de mossel tegen het aanrecht. Gaan de mosselen dicht dan kun je ze gebruiken, blijven de mosselen openstaan, gooi ze dan weg.
Boen de sinaasappel schoon en rasp er 2 theelepels oranje schil van af. Snijd de venkel in kleine blokjes, bewaar het groen. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en venkel 2 minuten. Schep de geraspte sinaasappelschil en de Italiaanse kruiden erdoor en maal er wat zwarte peper boven.
Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Verwarm de mosselen op hoog vuur tot ze allemaal openstaan, schep ze regelmatig voorzichtig om. Schep met een schuimspaan het mengsel van mosselen, venkel en knoflook in twee grote kommen. Kook het kookvocht op hoog vuur 5 minuten in en schenk het over de mosselen. Lekker met patat of ciabatta en een frisse gemengde salade.
Variatietip
Maak een lekker dipsausje bij de mosselen: laat 100 g gorgonzola smelten in 100 ml kookvocht of maak een dressing van 1 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, ½ eetlepel mosterd en 2-3 eetlepels kookvocht.
Kookboek
Het recept 'Mediterrane mosselen uit de wok' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis