Mosselen in bouillon van chilipeper, gember en curryblaadjes

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 2 hele gedroogde chilipepers
  • 7 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 12 verse curryblaadjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 theelepels garam masala
  • stukje gember van 10 cm, geschild, in dunne reepjes
  • 1 kg grote mosselen, gewassen, baarden verwijderd, schoongeschrobd
  • 100 ml groentebouillon
  • 120 ml kokosmelk light
  • voor erbij
  • 1 limoen, in partjes
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • muntparatha, roti of naanbrood

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelmatig vuur. Voeg de gedroogde chilipepers, knoflook en curryblaadjes toe.

Draai het vuur lager, voeg de rest van de specerijen toe en roerbak 30 seconden.

Doe de reepjes gember erbij en bak 1 minuut mee. Doe de mosselen erbij en schep om tot ze rondom met de specerijen bedekt zijn.

Schenk de bouillon en kokosmelk erbij , voeg zout naar smaak toe, leg het deksel op de pan en kook 3-4 minuten tot de mosselen zijn geopend. Gooi mosselen die dicht zijn gebleven weg.

Garneer met partjes limoen en koriander en dien op met muntparatha, roti of naanbrood om in de pittige kokos-gemberbouillon te dopen.

Kookboek

Het recept 'Mosselen in bouillon van chilipeper, gember en curryblaadjes' is afkomstig uit het kookboek...

Basisboek India

In dit 'Basisboek India' maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor... lees verder

© Uitgeverij Becht

Mosselen tips