Mosselen met chorizo en tomaat
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Spaans
- Vis
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 rode of groene paprika, in repen
- 125 g chorizo, in plakjes of stukjes
- 2 tomaten, in stukjes
- 50 ml droge sherry
Bereiden
Was de mosselen. Gooi kapotte mosselen of exemplaren die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan, weg.
Verwarm de olie in een mosselpan en fruit de lente-uitjes 1 minuut. Voeg de knoflook, paprika, chorizo en tomaten toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
Doe de mosselen in de pan en schenk de sherry erbij. Schep de mosselen goed om. Kook de mosselen met deksel op de pan op een hoog vuur ca. 8 minuten, tot ze opengaan. Schud de pan af en toe om. Lekker met landbrood met olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Mosselen met chorizo en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Nieuwe hoge hakken in de keuken
Petra de Hamer & Tal Maes
In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder
© Mo'Media