Mosselen met knoflookkruimels
bereiden
Ingrediënten
- 70 g paneermeel van oud brood
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
- 60 kleine zwarte mosselen (ca. 1 kg)
- 60 ml extra vergine olijfolie
Bereiden
Doe het paneermeel, de knoflook, citroenschil en peterselie in een kommetje en meng goed.
Breng 375 ml water in een grote steelpan aan de kook; kook de mosselen met het deksel op de pan tot ze opengaan, schud de pan af en toe heen en weer. Verwijder de mosselen die niet opengaan.
Breek de schelp open, gooi een helft weg. Maak de mosselen met een lepel los en leg ze terug in de schelp. Leg de schelpen naast elkaar op een groot bakblik.
Bestrooi de mosselen met het broodkruimmengsel en besprenkel ze met olie. Plaats ze ongeveer 1 minuut onder een hete grill, of tot ze bruin zijn.
Kookboek
Het recept 'Mosselen met knoflookkruimels' is afkomstig uit het kookboek...
Feesthapjes
diverse auteurs
Dit is precies wat we allemaal wel eens nodig hebben: een boekje met hapjes voor een goed feest! Een feest draait om plezier maken, en het laatste wat u daarbij wilt is... lees verder
© De Lantaarn