Mosselen met roquefort
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 kg verse mosselen
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 400 g roquefort (200 g verbrokkeld + 200 g in 4 plakjes)
- 300 g crème fraîche
- 200 ml droge witte wijn
Bereiden
Stort de mosselen in een grote braadpan. Voeg de sjalotjes, de verbrokkelde roquefort en de crème fraîche toe. Schenk de witte wijn erover.
Zet de pan afgedekt 15 minuten op laag vuur. Schud de mosselen halverwege de bereidingstijd om. De mosselen zijn klaar als ze allemaal open zijn. Schud ze nog eens om. Leg op elke portie een plakje roquefort.
Serveer de mosselen met friet.
Kookboek
Het recept 'Mosselen met roquefort' is afkomstig uit het kookboek...
Mosselen uit het atelier van Léon
Léon de Bruxelles
Anders dan we vaak denken, zijn mosselen niet alleen geschikt voor consumptie als 'de r in de maand is'. Let op herkomst en versheid en geniet het hele jaar door! 'Mosselen' geeft je 30 recepten voor de lekkerste mosselen, al dan niet met friet
... lees verder © Good Cook