Mosselen met Spaanse peper, gember en knoflook
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- stuk gember van 2 cm, geschild en fijngehakt
- 1 verse rode Spaanse peper, fijngehakt
- 250 ml droge witte wijn
- 1 kg mosselen, schoongemaakt
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
- frites en stokbrood, voor erbij
Bereiden
Verhit een pan met dikke bodem 1-2 minuten op laag vuur. Bestrijk de bodem licht met olijfolie. Fruit de knoflook, de gember en Spaanse peper 1 minuut. Voeg de wijn en 240 ml water toe, zet het vuur middelhoog en breng het geheel aan de kook.
Voeg de mosselen en lente-uitjes toe. Dek de pan af en kook de mosselen 3-5 minuten, tot de mosselen open zijn. Verwijder mosselen die niet open zijn gegaan.
Bestrooi de mosselen met peterselie. Serveer ze met frites en stokbrood om in het heerlijke kookvocht te dopen.
Kookboek
Het recept 'Mosselen met Spaanse peper, gember en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
A Table
Jane Webster
Een boek met schitterende foto's van Nikole Ramsay, heerlijke recepten en geweldige verhalen; 'A Table' vangt de vreugde van het gezinsleven in een prachtig... lees verder
© Tirion Uitgevers. Beeld: Nikole Ramsay