Moules Marinières

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 kg verse mosselen
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • ½ bosje peterselie, grof gehakt
  • 50 g gezouten boter
  • 400 ml droge witte wijn

Bereiden

Stort de mosselen in een grote braadpan. Voeg de sjalotjes, de peterselie en de boter toe en schenk de witte wijn erover. Zet de pan afgedekt 15 minuten op laag vuur.

Schud de mosselen halverwege de bereidingstijd om. De mosselen zijn klaar als ze allemaal open zijn. Maal wat peper over de mosselen en schud ze nog eens om.

Serveer de mosselen met friet.

Kookboek

Het recept 'Moules Marinières' is afkomstig uit het kookboek...

Mosselen uit het atelier van Léon

Léon de Bruxelles

Anders dan we vaak denken, zijn mosselen niet alleen geschikt voor consumptie als 'de r in de maand is'. Let op herkomst en versheid en geniet het hele jaar door! 'Mosselen' geeft je 30 recepten voor de lekkerste mosselen, al dan niet met friet... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Mosselen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!