Gegrilde oesters
- 6 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Spaans
- Vis
Ingrediënten
- 75 g zachte boter
- 1 teentje knoflook
- rasp en sap van 1 citroen
- 1 eetlepel zeer fijn gesneden peterselie
- 500 g grof zeezout
- 12 oesters
Bereiden
Doe de boter in een kom en pers de knoflook erboven uit. Meng de citroenrasp, het sap en de peterselie erdoor.
Verwarm de grill voor. Bestrooi de bakplaat met de helft van het zout en strooi de rest op een platte schaal. Open de oesters met een oestermes. Verwijder de platte schelp en snijd de oester los van de onderste schelp. Verwijder eventuele scherfjes schelp.
Leg de geopende oesters op het zoutbedje op de bakplaat. Verdeel het botermengsel over de oesters en maal er wat peper over. Schuif de bakplaat ca. 12 cm onder de grill en grill de oesters 3 minuten tot de boter goed heet, maar niet bruin is.
Laat de schelpen iets afkoelen en leg ze op het zoutbedje op de schaal.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde oesters' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Tapas
diverse auteurs
Tapas eten volgens de Spaanse traditie betekent genieten van de lekkerste, meest uiteenlopende hapjes. Alles mag en alles kan. Eet ze als complete maaltijd of... lees verder
© Inmerc