Gegratineerde oesters

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 6,9
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 165 kcal

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijngehakt peterselie
  • 50 g manchego of belegen kaas, geraspt
  • 12 Zeeuwse oesters
  • 2-3 eetlepels medium dry sherry of witte wijn
  • 1-2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor.

Verkruimel de sneetjes brood met korst heel fijn in de keukenmachine en meng ze in een kom met de knoflook, peterselie en kaas.

Houd een oester met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek vast met de platte schelp boven. Houd hem recht en steek met een scherp, puntig mes in het scharnier, dat aan de achterkant van de oester zit. Wrik het mes naar binnen met een kort draaiende beweging, zodat de schelp open gaat. Snijd langs de kier de boven- en onderschelp los van elkaar.

Haal de oesters uit de schelp, reinig de holle kant van de schelp en leg de oesters terug in de schelp. Leg de schelpen met oesters op een bakplaat en sprenkel er wat sherry over. Strooi het broodkruim erover, druppel er nog wat olijfolie over en schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill. Laat het broodkruim in 2 minuten goudbruin kleuren. Leg de gegratineerde oesters op vier borden.

Extra benodigd

Keukenmachine

Serveertip

Serveer de oesters op een bedje van zeekraal. Leg de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over.

Bron

Het recept 'Gegratineerde oesters' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Oesters recept tips

Reacties op dit recept

  • AHet toekennen van de sterren ging mis, maar dit is een heeeerlijk recept. We hebben verse oesters gehaald uit het Grevelingenmeer en gemaakt volgens recept. Verse pasta bij gemaakt en een frisse salade! Een super gerecht!

    reageren