Oesters met pestoboter

  • 24 stuks
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 125 g zachte boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels grof gescheurd vers basilicum
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 24 oesters, op een schelp

Voorbereiden

Meng voor de pestoboter de boter, het citroensap en het basilicum tot een glad geheel. Schep de pijnboompitten erdoor en zet de boter afgedekt in de koelkast tot hij stevig is.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pestoboter over de oesters. Bak ze 5 minuten tot de boter smelt en de oesters goed heet zijn.

Kookboek

Het recept 'Oesters met pestoboter' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas

diverse auteurs

Tapas zijn kleine hapjes waarmee u een heerlijke maaltijd kunt samenstellen of serveren op een feestje. Van de Mediterranee tot Azië of het Midden-Oosten, in dit... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Oesters recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!