Gerookte paling met mierikswortelmousse
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 265 kcal
Ingrediënten
- 2 blaadjes witte gelatine
- sap van ½ citroen
- 150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
- 1½ eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
- 125 ml slagroom
- 150 g gerookte paling, in stukjes van 2-3 cm
- 1 kleine trostomaat, zonder zaadjes, in dunne reepjes
- 4 toefjes zeekraal of waterkers
Bereiden
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten. Los de gelatine al roerende op in het vocht.
Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt. Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper.
Verdeel de mousse over vier rechte glazen (inhoud ca. 200 ml) en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven.
Meng de stukjes paling met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal. Lekker met lange repen vers geroosterd brood.
Bron
Het recept 'Gerookte paling met mierikswortelmousse' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau