Palingsalade
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,1
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 320 kcal
Ingrediënten
- 250 g dunne sperziebonen, gehalveerd
- 400 g aardappelen (vastkokend), in plakjes
- sap van 1 citroen
- ½ eetlepel mosterd
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 2 geroosterde rode paprika's (pot), in repen
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 g rucola
- 200 g gerookte paling, in ruitjes van 3 cm
Bereiden
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Voeg de aardappelplakjes na 4 minuten aan de sperziebonen toe en kook ze nog 4-6 minuten mee.
Klop een dressing van 2 eetlepels citroensap, mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak. Giet de sperziebonen en aardappelplakjes af, spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Schep de sperziebonen, aardappelplakjes, paprika, bieslook, olijven en kappertjes door de dressing. Schep ook de rucola en de helft van de paling er luchtig door. Verdeel de salade over diepe borden en leg de rest van de palingruitjes erop. Lekker met bruine bolletjes.
Variatietip
Vervang de rucola door een flinke bos basilicum en scheur de blaadjes in grove stukken. Vervang de kappertjes door Amsterdamse uien of augurk.
Bron
Het recept 'Palingsalade' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau