Pitapuntjes met gerookte paling

8 stuks
bereiden

waardering 7,4obv 9 waarderingen

Bevat per portie

90 kcal
4 g eiwit
7 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • ½ citroen, uitgeperst
  • mespuntje mosterd
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel honing
  • 50 g veldsla
  • 1 pitabroodje
  • 150 g gerookte palingfilet, diagonaal in stukken
  • enkele sprieten bieslook of takjes dille
  • ½ sinaasappel, schil grof geraspt of in smalle reepjes

Bereiden

Meng het citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Schep de dressing door de veldsla.

Snijd het pitabroodje open in twee helften, rooster ze eventueel, en snijd ze in vieren.

Beleg de pitabroodjes met veldsla met daarop stukjes paling, gegarneerd met het bieslook en de sinaasappelrasp.

Het recept 'Pitapuntjes met gerookte paling' wordt je aangeboden door

Paling tips