Pitapuntjes met gerookte paling
- 8 stuks
- 10 min
- waardering 7,4
- Hapje
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 90 kcal
- 4 g eiwit
- 7 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ citroen, uitgeperst
- mespuntje mosterd
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel honing
- 50 g veldsla
- 1 pitabroodje
- 150 g gerookte palingfilet, diagonaal in stukken
- enkele sprieten bieslook of takjes dille
- ½ sinaasappel, schil grof geraspt of in smalle reepjes
Bereiden
Meng het citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Schep de dressing door de veldsla.
Snijd het pitabroodje open in twee helften, rooster ze eventueel, en snijd ze in vieren.
Beleg de pitabroodjes met veldsla met daarop stukjes paling, gegarneerd met het bieslook en de sinaasappelrasp.
Bron
Het recept 'Pitapuntjes met gerookte paling' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau