Rode mul met fruitige salade
bereiden
Ingrediënten
- 18 kleine rode mullen
- 2 niet te rijpe papaja's of mango's
- sap van 2 limoenen
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 Spaans pepertje, fijngehakt
- stukje gemberwortel, geraspt
- 1 glas melk
- een beetje bloem
Bereiden
Vraag de visboer om de vissen te fileren of doe het zelf op de manier waarop je ook sardines fileert.
Schil het fruit. Verwijder de zwarte zaden uit de papaja's en de pitten uit de mango's. Rasp het vruchtvlees of snijd het met een mes in blokjes.
Doe het fruit in een kom, besprenkel het met het limoensap en 4 eetlepels olijfolie. Voeg de Spaanse peper, de gember en zout en peper toe. Schep alles goed om, dek de kom af met huishoudfolie en zet hem koel weg.
Doe kort voor het opdienen de melk in een kommetje en een beetje bloem in een ander kommetje. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan. Haal de mulfilets door de melk en daarna door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak de filets 3 minuten op de huid in de olie.
Serveer de gebakken mul met de vruchtensalade.
Variatietip
Nog een recept met rode mul: bereid de vissen als hierboven en serveer ze op een snee geroosterd boerenbrood met tapenade van zwarte olijven.
Kookboek
Het recept 'Rode mul met fruitige salade' is afkomstig uit het kookboek...
Vis en schaaldieren
diverse auteurs
In 'Vis en schaaldieren' vind je tal van bereidingswijzen en ingrediënten om de heerlijkste visgerechten te maken. Verwen je gasten met het beste wat de
... lees verder © Uitgeverij Terra