Rode mul met sinaasappel en jonge venkel
bereiden
Ingrediënten
- 250 g sinaasappelsap
- 100 g kippenbouillon
- enkele draadjes saffraan
- 40 g gezouten boter
- 1 jonge venkel, in 2 gesneden
- 2 rode mul filets van 150 g, ontgraat
- enkele druppels amandelolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Reduceer het sinaasappelsap samen met de kippenbouillon en de saffraan tot de helft in een pan. Mix de boter door de jus met een staafmixer.
Stoom de jonge venkel in een stoommand of stoomoven of kook in kokend gezouten water.
Brand de rode de mul kort op de velkant met een brander en gaar vervolgens gedurende 2 minuten in de oven op 160 °C.
Serveer de mul met de venkel en enkele lepels jus, en werk af met enkele druppels amandelolie.
Extra benodigd
Staafmixer, brander
Kookboek
Het recept 'Rode mul met sinaasappel en jonge venkel' is afkomstig uit het kookboek...
Eat this fish
Hendrik en Kamiel Buysse
Meet the fabulous Blendbrothers! Geboren en opgegroeid in Zeeland blenden broers Hendrik en Kamiel Buysse moeiteloos hun voorliefde voor super originele, eenvoudige bereidingen en de meest pure ingrediënten uit de zee
... lees verder © Uitgeverij Lannoo