Sardines met aardappel en paprika
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 kg hele sardines, schoongemaakt
- 2 groene paprika's
- 1 kg aardappels, geschild en in stukken
- 1 witte ui, in halve manen
- 100 g olijven
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 10 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes, fijngesneden
- 2 citroenen, in wedges
Bereiden
Bestrooi de sardines vanbinnen en vanbuiten met zout en laat een halfuur staan.
Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200 °C|2).
Gril de paprika's rondom zwart en verpak in plasticfolie. Verwijder na een halfuur het folie en daarna het vel. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes.
Kook de aardappels in 20 minuten gaar in ruim kokend gezouten water, giet af en houd warm.
Gril de sardines in een geoliede vismand of op een geolied rooster rondom krokant. Een puntje zwart mag maar zorg dat ze niet verbranden.
Meng de warme aardappels met de geroosterde paprika, ui, olijven, olijfolie, rodewijnazijn en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Leg de sardines op de aardappelsalade en garneer met de citroenwedges.
Extra benodigd
Plasticfolie
Opmerking
Ik hoor mensen nog wel eens klagen over sardines. 'Veel graat in die kleine dingen, wat een werk.' En daar zit wat in, maar de smaak van verse sardines maakt alles goed. De zee in optima forma, zo verfijnd en uiteindelijk hoef je er zo weinig aan te doen. Oké, je zit even te prutsen maar het is het meer dan waard.
Kookboek
Het recept 'Sardines met aardappel en paprika' is afkomstig uit het kookboek...
De BBQ-atlas
Julius Jaspers
Van Alaska tot Zuid-Afrika overal in de wereld wordt er gebarbecued. Overal met eigen ingrediënten en op eigen wijze. In 'De BBQ-atlas' laat Julius Jaspers zien hoe divers barbecueën kan zijn. In meer dan 150 recepten neemt hij je de hele wereld
... lees verder © Carrera Culinair