Gepocheerde schelvis met gepocheerd ei en citroenboter
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 800 g gerookte schelvisfilets
- 1 liter melk
- 1 laurierblad
- 4 eieren
- 100 ml witte azijn
- 120 g boter
- 1 citroen
- enkele takjes platte peterselie
Voorbereiden
Laat de gerookte schelvis ongeveer 30 minuten weken in een kom met koude melk.
Bereiden
Haal de vis uit de melk en giet de melk in een steelpan; voeg het laurierblad toe en breng aan de kook. Doe de vis in de kokende melk en zet het vuur laag. Laat 10 minuten of langer langzaam pocheren.
Pocheer ondertussen de eieren. Breng 2 liter water en de azijn aan de kook in een steelpan. Breek elk ei in een opscheplepel en dompel die onder in het water. Keer de opscheplepel voorzichtig om en laat het ei los in het borrelende water. Herhaal met de andere eieren.
Snijd de boter in kleine stukjes en laat smelten, maar laat de boter niet kleuren. Pers de citroen uit en voeg het sap al roerend toe aan de gesmolten boter.
Laat de schelvis uitlekken en leg op elk bord een filet. Leg er een gepocheerd ei op en begiet met de citroenboter. Bestrooi met peper en fijngehakte peterselie.
Serveer met gekookte of gestoomde aardappelen.
Kookboek
Het recept 'Gepocheerde schelvis met gepocheerd ei en citroenboter' is afkomstig uit het kookboek...
De grote Larousse voor de thuiskok
diverse auteurs
Boeuf bourguignon of pizza Quattro Stagioni? Spaghetti carbonara of pakketjes rode poon? Ben je een fan van aperitiefjes met lekkere hapjes, dagelijks de kok... lees verder
© Uitgeverij Lannoo