Schol met tomaatjes en basilicumsaus
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 715 kcal
Ingrediënten
- 2 hele schollen
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels bloem
- 5 eetlepels olijfolie
- 250 g kerstomaatjes aan een tros
- 1 teentje knoflook, geperst
- 75 ml (Griekse) yoghurt
- 3 eetlepels (halfvette) mayonaise
- 15 g verse basilicum, fijngehakt
Bereiden
Wrijf de schollen in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Wentel de schollen door de bloem. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de schollen in 6-10 minuten (afhankelijk van de dikte) mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Knip de tros met tomaatjes in twee gelijke stukken en leg ze in een bakblik. Strooi er zout en peper over en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif de tomaatjes onder de hete grill en rooster ze 4-6 minuten tot het velletje open knapt.
Roer in een schaaltje de knoflook, yoghurt, mayonaise en het basilicum door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de schollen op twee borden en leg er een trosje tomaten naast. Schep wat basilicumsaus erbij. Lekker met gebakken aardappeltjes.
Variatietip
Vervang de kerstomaatjes door kleine trostomaatjes, halveer ze en laat ze onder de grill gaar worden.
Bron
Het recept 'Schol met tomaatjes en basilicumsaus' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau