Scholfilet met aardappelpuree en andijvie

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 krop andijvie, grof gesneden
  • 500 g scholfilet
  • 1 middelgrote ui, in ringen
  • 2 eetlepels azijn

Bereiden

Schil de aardappelen en zet ze op met koud water en zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur garen. Giet de aardappelen af en stoom ze zonder deksel op laag vuur droog. Pureer ze en breng op smaak met 2 eetlepels Boursin, nootmuskaat en peper en zout naar smaak.

Kook de andijvie, giet af en breng op smaak. Leg de scholfilets in een steelpannetje, voeg de uiringen, azijn en peper en zout toe en breng met het deksel op de pan langzaam tegen het kookpunt. Kook de scholfilet, afhankelijk van de dikte, 4-5 minuten.

Schep de aardappelpuree op vier borden, leg de andijvie er op en daarop de vis. Garneer tot slot met een lepel Boursin.

Bron

Het recept 'Scholfilet met aardappelpuree en andijvie' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Schol recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!