Scholfilet met aardappelpuree en andijvie
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappelen
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 krop andijvie, grof gesneden
- 500 g scholfilet
- 1 middelgrote ui, in ringen
- 2 eetlepels azijn
Bereiden
Schil de aardappelen en zet ze op met koud water en zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur garen. Giet de aardappelen af en stoom ze zonder deksel op laag vuur droog. Pureer ze en breng op smaak met 2 eetlepels Boursin, nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
Kook de andijvie, giet af en breng op smaak. Leg de scholfilets in een steelpannetje, voeg de uiringen, azijn en peper en zout toe en breng met het deksel op de pan langzaam tegen het kookpunt. Kook de scholfilet, afhankelijk van de dikte, 4-5 minuten.
Schep de aardappelpuree op vier borden, leg de andijvie er op en daarop de vis. Garneer tot slot met een lepel Boursin.
Het recept 'Scholfilet met aardappelpuree en andijvie' wordt je aangeboden door Boursin