Scholfilet met kruidige abrikozensaus
bereiden
Bevat per portie
410 kcal
22 g eiwit
25 g vet
23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
- 1 eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
- 1 sinaasappel, geraspt en uitgeperst
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels koriander of basilicum, fijngehakt
- 8 scholfilets
- 3 eetlepels bloem
Bereiden
Verhit 1 eetlepel boter in een pan. Fruit de ui, abrikoos en currypasta even aan. Roer het sinaasappelsap met de schil erdoor en laat dit ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat het abrikozenmengsel afkoelen. Roer de crème fraîche en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig. Leg de scholfilets op vier borden en schep de saus ernaast. Lekker met frites en wortelsalade.
Variatietip
Deze kruidige abrikozensaus is ook lekker bij gebakken vissticks, visschnitzels en lekkerbekjes.
Het recept 'Scholfilet met kruidige abrikozensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nataliya Arzamasova | Shutterstock.com