Gegrilde tilapia met grove tomatentapenade
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
220 kcal
Ingrediënten
- 4 tilapiafilets van 125 g
- 4 eetlepels olijfolie (met citroenaroma)
- 100 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
- 3 kleine trostomaten (Tasty Tom), zonder zaadjes en in stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Wrijf de tilapiafilets in met zout en peper en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de tilapiafilets in een hete grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Meng de gehakte olijven in een schaaltje met de tomaat, knoflook en peterselie. Schep er 2-3 eetlepels olijfolie door en breng de tapenade op smaak met zout en peper.
Leg de tilapia op vier borden en schep de tapenade erop. Lekker met krieltjes in de schil en sugarsnaps.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde tilapia met grove tomatentapenade' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio VoorhuisTilapia tips
Reacties op dit recept
- barbara Lekker.
- Richard Erg lekker recept! Een beetje vers citroensap door de salsa maakt deze nog net iets frisser :)