Tongrolletjes met groenten, nori en wasabi

  • 2 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 tongen, gefileerd
  • olijfolie
  • 1 tomaat
  • 2 norivellen
  • 1 bosuitje, gesnipperd
  • sherryazijn
  • sojasaus
  • wasabi (tube)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de tongfilets op een werkblad met het vel naar beneden. Smeer ze in met olijfolie, kruid met peper en zout en rol ze op. Plaats ze rechtop in een ovenschotel en zet die 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen het sausje. Ontpit de tomaat. Vang het sap op en snijd het vruchtvlees in blokjes. Knip de norivellen met een schaar in stukjes. Vouw de vellen een aantal keer dubbel, knip er eerst lange reepjes van en knip dan de reepjes in stukjes.

Doe de bosui samen met de blokjes tomaat, het tomatensap en de stukjes nori in een pannetje. Giet er een flinke scheut olijfolie, sherryazijn en sojasaus bij. Voeg wasabi bij naar smaak. Let op, want dit is best pittig, dus doe dit geleidelijk aan en proef regelmatig. Kruid met peper en zout (het werkt gemakkelijk als je de wasabi oplost in een beetje sojasaus en dan toevoegt).

Schik de tongrolletjes op de borden en giet het sausje erover.

Kookboek

Het recept 'Tongrolletjes met groenten, nori en wasabi' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn pure keuken 2

Pascale Naessens

Wij willen het allemaal: gezellig genieten van lekker eten, niet verdikken, gezond blijven en weinig werk. Met 'Mijn pure keuken 2' kan het. Eten hoeft geen strijd te zijn... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tongrolletjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!