Tongrolletjes met kokos en kerrie
bereiden
Ingrediënten
- 250 g rijst of mie
- 800 g tongfilets
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
- ½ rood pepertje, ontpit en fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 koffielepels mild kerriepoeder
- 200 ml dikke kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 1 koffielepel gedroogd basilicum
Bereiden
Kook de rijst of de mie gaar volgens de instructies op de verpakking.
Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen.
Verhit de olie in een diepe pan en roerbak de lente-uitjes met het pepertje en de knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe en laat nog even bakken.
Roer de kokosmelk, het limoensap en het basilicum erdoor. Kruid met zout. Breng al roerend tegen het kookpunt. Leg de tongfilets in de saus en laat ongeveer 2 minuten pocheren.
Schep de tongfilets met de saus op de borden en serveer met de rijst of de mie.
Kookboek
Het recept 'Tongrolletjes met kokos en kerrie' is afkomstig uit het kookboek...
Vis in 30 minuten
diverse auteurs
Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten bovendien kunnen ze... lees verder
© Standaard Uitgeverij