Tongschar recepten
-
tip
Tongscharfilet met aardappelpuree
Vis, 30 min 7,8
-
tip
Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel
Vis, 35 min 7,5
-
Kibbeling van tongschar
Vis, 20 min 7,9
-
Tongschar met citroen en basilicumvulling
Vis, 40 min 7,7
-
Tongschar met peterselieboter en aardappelen
Vis, 20 min 7,5
-
Tongschar uit de oven met aardappelpuree van Pierre Wind
Vis, 45 min 7,8
Tongschar
Tongschar is ondanks zijn naam geen familie van de tong, maar behoort tot de scholachtigen. Hij wordt ook wel neustong genoemd. Tongschar moet ook niet verward worden met schar. Dat is een kleinere vis. Tongschar is een oranjebruine platvis met een kleine bek met vlezige lippen. Hij is geschikt om als tong te bereiden, maar heeft niet dezelfde verfijnde smaak.
[ Beeld: neil langan | Shutterstock.com ]