Tongschar met citroen en basilicumvulling

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 eetlepe1 raapzaadolie
  • 1 selderijstengel, in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • ½ ui, gesnipperd
  • sap en schil van 1 citroen
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 225 g gekookte bruine rijst
  • 4 eetlepels magere Griekse naturelyoghurt
  • 2 eetlepels vers basilicum, gehakt
  • olie, voor het invetten
  • 8 tongscharfilets, op kamertemperatuur

Bereiden

Verhit de olie in een middelgrote steelpan op een matig vuur en bak de selderij, ui en knoflook regelmatig roerend in 8 minuten zacht zonder dat deze verkleurt. Voeg het citroensap en de citroenschil, het paprikapoeder en enkele eetlepels water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst toe en meng alles, haal de pan van het vuur en laat de rijst 10 minuten afkoelen. Voeg de yoghurt en het basilicum toe.

Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 3.

Vet een braadslee licht in. Rol elke filet van kop tot staart iets overlappend op, zodat er een buisje ontstaat. Zet deze vast met cocktailprikkers en plaats de rolletjes op de uiteinden in de braadslee. Vul de holten met een eetlepel met het rijstmengsel tot er een kopje op komt.

Bak de vis 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer er groene groenten bij.

Kookboek

Het recept 'Tongschar met citroen en basilicumvulling' is afkomstig uit het kookboek...

Het diabetes kookboek

Antony Worrall Thompson

Een gezond diabetesdieet betekent gevarieerd eten, meer groenten en vezels, minder eiwitten, en oog voor verborgen suikers. Dit boek laat met 200 wereldse... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tongschar recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!