Tongschar met peterselieboter en aardappelen

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g filet van tongschar (of een andere platvis)
  • 3 eetlepels boter
  • 300 g geschilde, gekookte aardappelen, in grote stukken gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • opdienen met ½ citroen

Bereiden

Kruid de vis met zeezout en versgemalen zwarte peper. Smelt de boter op hoge temperatuur in een grote koekenpan. Leg de vis erin wanneer de boter begint te borrelen en bak op middelhoge temperatuur ca. 7 minuten aan elke kant.

Leg de vissen op borden en dien direct op met aardappelen vermengd met wat zachte boter en peterselie plus citroen.

Kookboek

Het recept 'Tongschar met peterselieboter en aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...

Tasty Days

Andy Harris

Na het succes van 'Een maand in Marrakesh' komt de Engelse hoofdredacteur van Jamie Magazine Andy Harris nu met inspirerende recepten voor elke dag, die... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tongschar recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!