Tongschar met peterselieboter en aardappelen
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 400 g filet van tongschar (of een andere platvis)
- 3 eetlepels boter
- 300 g geschilde, gekookte aardappelen, in grote stukken gesneden
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- opdienen met ½ citroen
Bereiden
Kruid de vis met zeezout en versgemalen zwarte peper. Smelt de boter op hoge temperatuur in een grote koekenpan. Leg de vis erin wanneer de boter begint te borrelen en bak op middelhoge temperatuur ca. 7 minuten aan elke kant.
Leg de vissen op borden en dien direct op met aardappelen vermengd met wat zachte boter en peterselie plus citroen.
Kookboek
Het recept 'Tongschar met peterselieboter en aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Tasty Days
Andy Harris
Na het succes van 'Een maand in Marrakesh' komt de Engelse hoofdredacteur van Jamie Magazine Andy Harris nu met inspirerende recepten voor elke dag, die... lees verder
© Kosmos Uitgevers