Tonijn-gehaktballetjes met sesam en sojasaus

20 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g verse tonijn, zonder graat en vel
  • 200 ml sojasaus
  • 1 citroen
  • plukje bieslook, fijngeknipt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 heel ei
  • wit sesamzaad

Bereiden

Snijd de rauwe tonijn in heel kleine blokjes. Marineer de blokjes 15 minuten in de sojasaus. Laat de tonijn goed uitlekken en voeg het sap van de citroen, het bieslook en het paneermeel toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol van het tonijngehakt 20 balletjes van 4 cm doorsnede. Strooi het witte sesamzaad uit op een plat bord. Haal de balletjes door het lichtgeklopte ei en rol ze vervolgens door het sesamzaad. Leg ze op een ovenplaat en bak de tonijnballetjes 5 minuten in de voorverwarmde oven (ze moeten in het midden nog rauw zijn).

Kookboek

Het recept 'Tonijn-gehaktballetjes met sesam en sojasaus' is afkomstig uit het kookboek...

Gehaktballen van vlees, vis & groenten

In 'Gehaktballen' toveren Salomée Vidal en Jérémie Kanza de mooiste variaties tevoorschijn. Stoere ballen van rundvlees, fluweelzachte balletjes van... lees verder

© Good Cook

Tonijn tips