Tonijn met wasabi, sesamnoedels en peultjes
bereiden
Bevat per portie
589 kcal
49 g eiwit
21 g vet
48 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g tonijnsteaks, in stukken van 2 cm
- 2 eetlepels wasabipasta
- 1 eetlepel sesamolie
- 250 g gedroogde sobanoedels
- 300 g peultjes
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel rijstwijnazijn
- 2 eetlepels ketjap manis
Bereiden
Meng de tonijn in een middelgrote kom met de wasabi en de helft van de olie. Wrijf de vis goed in met het wasabimengsel.
Kook de noedels in een grote pan kokend water, zonder deksel, tot ze beetgaar zijn. Roer de peultjes en lente-uitjes erdoor en giet direct af. Doe alles in een grote kom.
Verhit intussen de wok. Rooster het sesamzaad tot het lichtbruin is. Voeg de noedels toe met de rest van de olie, de azijn en ketjap manis; schep alles voorzichtig om.
Roerbak de tonijn in de wok tot hij gaar is (bak de vis niet te gaar, want dan wordt hij droog). Leg de tonijn op de noedels en serveer.
Kookboek
Het recept 'Tonijn met wasabi, sesamnoedels en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...
Wok
diverse auteurs
Roerbakgerechten zijn ideaal: ze zijn niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar bevatten ook nog eens weinig vet. De recepten in dit boek komen uit diverse... lees verder
© De Lantaarn