Tonijnburger met zoete chilisaus
bereiden
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn (80 g), uitgelekt
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 1-2 boterhammen, verkruimeld
- mayonaise
- zoete chilisaus
- citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 zacht wit broodje
- paar blaadjes sla
- 1 tomaat, in plakjes
Bereiden
Doe de tonijn in een kom. Voeg het sjalotje en de bleekselderij toe en zoveel broodkruim als nodig is om er een stevige burger van te maken. Roer er 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel chilisaus door en maak op smaak met citroensap, peper en zout.
Vorm met natte handen een flinke tonijnburger van het mengsel. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de tonijnburger voorzichtig op matig vuur bruin in ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Snijd intussen het broodje doormidden, besmeer de onderste helft met mayo en beleg met sla en tomaat. Leg de tonijnburger erop, maak hem af met chilisaus en leg het kapje erop.
Tip
Ideale combinatie met naturelchips en een blikje cola (light).
Kookboek
Het recept 'Tonijnburger met zoete chilisaus' is afkomstig uit het kookboek...
Hoge hakken in de keuken
Janneke Vreugdenhil & Petra de Hamer
In 'Hoge hakken in de keuken' vinden vrouwen voor elke situatie en stemming een geschikt recept. Als de bikinitijd nadert, is het tijd voor een lichte soep of salade... lees verder
© Mo'MediaTonijn tips
Reacties op dit recept
- Marianne Lekker: bruine boterham, flink beleggen met rucola met honing-mosterd-dressing en daarop de burger.