Tonijncarpaccio
bereiden
Ingrediënten
- 1 vierkante lap met zijden van 25 cm roomboterbladerdeeg van goede kwaliteit
- zeezoutvlokken
- 6 theelepels kappertjes, uitgelekt
- 200-300 ml zonnebloemolie om in te bakken
- 250-300 g tonijn van sashimikwaliteit
- extra vergine olijfolie
- biologisch citroensap
- 1 kleine rode peper, in zeer dunne ringetjes (eventueel)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de lap bladerdeeg in 6 even grote rechthoeken. Kerf het oppervlak met een scherp mes diagonaal een paar keer in en bestrooi met een paar zoutvlokken. Zet 6 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin is.
Verhit de zonnebloemolie in een kleine pan tot de olie heet is. Bak de kappertjes tot ze knapperig zijn, schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verdeel vlak voor het serveren 3-4 plakjes tonijn over ieder deegbodempje. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en citroensap en strooi er dan de kappertjes en eventueel de rode peper over. Zout is niet nodig, omdat de kappertjes zout genoeg zijn.
Tip
Dit is een eenvoudig gerecht om te maken en het is heerlijk als licht voorgerecht of als onderdeel van een antipasto. Vraag je visboer om de sashimitonijn zo dun mogelijk voor je te snijden. Reken op 3-4 dunne plakjes per persoon.
Kookboek
Het recept 'Tonijncarpaccio' is afkomstig uit het kookboek...
Lente in Sicilië
Manuela Darling-Gansser
In 'Lente in Sicilië' verkent Manuela Darling-Gansser het eiland in de lente, als het op haar mooist is. Het Siciliaanse eten is zoals het landschap: uitgesproken van
... lees verder © De BoekenmakersTonijncarpaccio tips
Reacties op dit recept
- melanie Tonijn moet je dus van te voren bestellen (bij ons staat er een visboer op de weekmarkt).