Tonijntartaar met pijnboompitten

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 handjesvol rucola
  • ½ bosje kervel
  • 3 eetlepels notenolie
  • tabasco
  • 400 g superverse rode tonijnfilet
  • stukje verse Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiden

Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een goed hete koekenpan.

Doe de rucola en kervel samen met de pijnboompitten, de notenolie, een paar druppels tabasco en wat zout en peper in de keukenmachine en pureer het geheel.

Snijd de vis in stukken en hak ze met twee scherpe messen fijn. Meng de vis en de dressing in een grote schaal.

Verdeel de tartaar over de borden en bestrooi iedere portie met fleur de sel en wat versgemalen peper. Je kunt voor het serveren eventueel ook nog wat Parmezaanse kaas over de tartaar strooien.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Tonijntartaar met pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...

Basic vis

Delphine de Montalier

Dit boek bevat alles wat je moet weten over koken met vis. Uiteraard staan de lekkere klassiekers er in, zoals bouillabaisse, gegrilde sardines en gevulde pijlinktvis... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tonijntartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • yvonneSuperverse tonijn is hier niet te koop! Alleen uit de diepvries, want tonijn wordt hier niet gevangen.

    reageren