Thaise viskoekjes
bereiden
Bevat per portie
70 kcal
Ingrediënten
- 250 g kabeljauwfilet, in heel kleine stukjes
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel Thaise sojasaus
- 4-5 eetlepels roerbakolie
- 1 ei
- 2 eetlepels maïzena
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 rode peper, in reepjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de vis in een kom met 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, gember, vissaus, sojasaus, 3 eetlepels roerbakolie, ei, maïzena en de helft van de bosui en rode peper.
Vet een muffinvorm met holtes van 3-4 cm royaal in met roerbakolie en schep het vismengsel erin. Strooi de rest van de bosui en peperreepjes erover. Druppel er nog wat olie over en bak de viskoekjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de viskoekjes lauwwarm op een blaadje sla. Lekker met mangochutney of een dipsausje van sojasaus en limoensap.
Extra benodigd
Muffinvorm
Variatietip
Vervang de kabeljauw door tilapia- of meervalfilet. Maak deze viscakejes ook eens van gepelde tijgergarnalen, of vervang de helft van de vis door garnalen.
Het recept 'Thaise viskoekjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Viskoekjes tips
Reacties op dit recept
- Melanie Dan maar eens een vormensetje halen bij de Xenos.
- willeke Super makkelijk en heerlijke viskoekjes als bijgerecht en tapas!
- Elly Geweldig lekker !
- mout Fantasieloos.
- Trix Top idee om het in een muffinvorm te bakken!