Viskoekjes met dille en bieslook
bereiden
Ingrediënten
- 200 g verse kabeljauwfilet
- 200 g verse zalmfilet
- 200 g gerookte schelvisfilet
- 1 eetlepel fijngesneden verse dille
- 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook
- 1 eetlepel arrowroot
- beetje kokosolie om in te bakken
- voor het garneren
- ½ citroen, in partjes
- klein handjevol kleingesneden bieslook
Bereiden
Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een keukenmachine en pureer ongeveer 1 minuut. Schraap de binnenkant van de kom schoon en herhaal. Kneed balletjes ter grootte van een golfbal en druk ze met je hand tot platte koekjes van 1 cm dik; je moet er ongeveer 12 kunnen maken.
Verhit een beetje kokosolie in twee koekenpannen op middelhoog vuur en bak daarin de koekjes in 2 tot 3 minuten aan elke kant goudbruin.
Serveer de viskoekjes meteen, met naar keuze partjes citroen en kleingesneden bieslook. Eventuele restjes kun je in een luchtdicht afgesloten bakje maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Viskoekjes met dille en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...
De jonge foodie
Alessandra Peters
'De jonge foodie' biedt meer dan 100 heerlijke en voedzame recepten. Alessandra kiest uitsluitend voor verse, seizoensgebonden ingrediënten en kookt... lees verder
© Uitgeverij Carrera