Thaise viskoekjes met knapperige zoete chilisaus

24 stuks
bereiden

waardering 7,6obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 550 g kabeljauw- of schelvisfilet
  • 2 theelepels rode currypasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels maïzena
  • 50 g kousenband of sperziebonen, fijngesneden
  • 3 citroenblaadjes, zeer fijn gesneden
  • ½ ei, losgeklopt
  • zonnebloemolie, voor het bakken
  • 8 stengels citroengras, alleen het bovenste deel
  • voor de knapperige zoete chilisaus
  • 4 eetlepels zoete chilidipsaus
  • ½ kleine wortel, in kleine stukjes
  • 2½ cm komkommer, in kleine stukjes
  • 2 stengels koriander, blaadjes grof gescheurd
  • 2 eetlepels geroosterde pinda's, grof gemalen

Bereiden

Ontvel de vis en verwijder de graten. Snijd het visvlees in stukken en vermaal deze kort in de keukenmachine. Voeg de currypasta, vissaus, maïzena, bonen en citroenblaadjes toe en meng alles nog even. Voeg net voldoende ei toe om het mengsel te binden. Strooi er peper en zout over.

Maak koekjes van het mengsel. Maak een gat in het midden. Laat ze afkoelen in de koelkast of vries ze in voor later gebruik.

Doe de chilidipsaus in een kom. Voeg de wortel, komkommer en een paar blaadjes koriander toe. Zet de saus afgedekt in de koelkast. Roer vlak voor het eten de pinda's en de resterende blaadjes koriander erdoor.

Bak de viskoekjes in 2-3 minuten aan beide zijden goudbruin in de hete olie (3-4 minuten indien bevroren).

Rijg aan elke stengel citroengras drie viskoekjes. Geef de chilisaus er apart bij; de saus wordt over de viskoekjes geschept.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Thaise viskoekjes met knapperige zoete chilisaus' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Thai kookboek

Tom yum soep, viskoekjes, gestoomde mosselen met citroengras: als dit gerechten zijn die je dolgraag zelf zou willen maken, dan is het 'Easy Thai kookboek' echt iets... lees verder

© The House of Books

Viskoekjes tips