Viskoekjes met mierikswortelsaus
bereiden
Ingrediënten
- 400 g restjes gare vis (zalm, kabeljauw, heek enz.)
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
- ca. 300 g restjes aardappelpuree of geprakte aardappel
- 50 g droog broodkruim
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 15 g boter
- voor de mierikswortelsaus
- 1 Wasa cracker, verkruimeld
- 2 eetlepels mierikswortel
- 2 takjes verse dille of platte peterselie, gesnipperd
- het sap van ½ citroen
Bereiden
Meng de Wasa cracker met de mierikswortel, dille, het citroensap en wat zout en peper. Bewaar tot het serveren in de koelkast.
Meng in een grote kom de in stukjes gescheurde vis met de mayonaise, bleekselderij, peterselie, aardappelpuree en wat zout en peper. Rol het mengsel tot balletjes. Rol de balletjes door het broodkruim. Plet de balletjes tot koekjes.
Verhit de zonnebloemolie met de boter in een koekenpan. Bak er de viskoekjes 2 tot 3 minuten aan elke kant in tot ze goudbruin zijn (de meeste ingrediënten zijn al gaar).
Serveer de viskoekjes met de mierikswortelsaus.
Tip
Gebruik een keukenmachine voor het fijnhakken van de bleekselderij.
Kookboek
Het recept 'Viskoekjes met mierikswortelsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Balletjes
Keda Black
Rol wat smeuïge ingrediënten tot balletjes, panneer ze en zet ze op het vuur. Wat een fijne smaak in een of twee hapjes! Perfecte ideeën om restjes op te... lees verder
© Good Cook