Curry-zalmburger met avocado
bereiden
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes met sesamzaad
- voor de burgers
- 300 g zalm
- 1 witte ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gele currypasta
- 3 eetlepels panko (of paneermeel)
- (olijf)olie om in te bakken
- voor de topping
- 4 plakjes cheddar (of smeltkaas)
- 1 avocado
- waterkers
- gebakken uitjes
- verse koriander
- voor de currymayonaise
- 1 eetlepel gele currypasta
- 2 eetlepels gekookt water
- 3 à 4 eetlepels mayonaise
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de burgers in een keukenmachine. Maal niet te fijn, maak er geen filet americain van, maar meer een gehaktstructuur. Vorm uit het gehakt 4 hamburgertjes, dek ze goed af en laat ze even in de ijskast opstijven.
Verwarm (olijf)olie in de koekenpan. Bak de zalmburgertjes aan beide kanten gaar in ongeveer 7 à 10 minuten, leg er de laatste 5 minuten een plakje kaas bovenop. Gril de hamburgerbroodjes ondertussen even om en om in een grillpan of rooster ze in de broodrooster. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Snijd de avocado in dunne plakjes.
Meng voor de currymayonaise de currypasta met het gekookte water. Voeg daarna de mayonaise toe. Smeer op de onder- en bovenkant van het broodje wat currymayonaise, leg een burger op de onderste helft van het broodje en leg daarop wat plakjes avocado. Maak de zalmburgers af met een blaadje sla (waterkers), een extra schep currymayonaise, wat krokant gebakken uitjes en koriander.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Maak je handen even nat bij het rollen van de burgers. Of tussendoor, dat rolt makkelijker.
Kookboek
Het recept 'Curry-zalmburger met avocado' is afkomstig uit het kookboek...
Avocado
Colette Dike
In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks. Denk bijvoorbeeld aan avocadofriet... lees verder
© Uitgeverij Becht