Gegrilde zalm met sesamzaad
bereiden
Bevat per portie
485 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
- 1-2 eetlepels sinaasappelschil
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 zalmfilets van 125 g
- 2 eetlepels (zonnebloem)olie
Bereiden
Rooster het sesamzaad in een kleine droge koekenpan mooi goudbruin, laat het op een bordje afkoelen.
Roer in een kommetje de sojasaus met het pepertje, de sinaasappelrasp en de sesamolie tot een sausje.
Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalmfilets dun met olie en rooster ze in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn. Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel.
Leg de zalm op warme borden en druppel het sojasausje erover. Strooi daarna het sesamzaad erover. Lekker met pandanrijst en een salade van peultjes.
Extra benodigd
Grillpan
Variatietip
Vervang de zalm door tonijnfilet of dikke meervalfilet. Vervang het gedroogde chilipepertje door verse rode peper in dunne reepjes of een beetje chilipoeder. Maak een salade van beetgaar gekookte peultjes met dunne ringetjes prei en een dressing van limoensap, een beetje gembersiroop en sesamolie.
Het recept 'Gegrilde zalm met sesamzaad' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Zalm tips
Reacties op dit recept
- Hans De sinaasappelschil MOET er uit; doe liever een glaasje sinaasappelsap, dat is minder "bitter".
- Marga Er staat 'sinaasappelrasp' dus alleen het oranje deel van de schil zonder wit. Dat is niet erg bitter, geeft alleen een wat frisse smaak!
- eef Heerlijk zalmgerecht!