Jamie Oliver: zalm met smoky chorizo
bereiden
Bevat per portie
363 kcal
34 g eiwit
23 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 zalmfilets van 150 g elk, met huid, geschubd en graten verwijderd
- 300 g verschillend gekleurde kerstomaatjes
- 4 takjes vers basilicum
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 8 zwarte olijven (met pit)
- 1 theelepel extra vergine olijfolie
- 30 g chorizo
Bereiden
Leg de zalmfilets met de huid naar boven in een grote, koude koekenpan met antiaanbaklaag en zet hem op matig hoog vuur. Draai de filets om zodra ze beginnen te sissen en de pan goed op temperatuur is (na ongeveer 3 minuten) en bak ze afhankelijk van de dikte nog ongeveer 5 minuten op de huid, tot ze superkrokant en net gaar zijn.
Snijd intussen de kerstomaatjes doormidden, doe het grootste deel van de basilicumblaadjes, de rodewijnazijn en een snufje zeezout en zwarte peper erbij en hussel goed.
Kneus de olijven, verwijder de pitten, hak de olijven fijn en maak ze aan met de olijfolie en een scheutje water.
Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak ze de laatste 2 minuten met de zalm mee. Hussel de laatste 30 seconden de aangemaakte tomaatjes erdoor.
Verdeel de chorizo en tomaatjes over de borden, leg de zalmfilets erop en strooi de aangemaakte olijven en de rest van de basilicumblaadjes erover.
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: zalm met smoky chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
5 ingrediënten - snel & simpel koken
Jamie Oliver
In '5 ingrediënten - snel & simpel koken' laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond kunt eten. De recepten zijn... lees verder
© Kosmos Uitgevers