Zalm met chilipeper, kokos, limoen en gebakken kerstomaten

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 1 verse rode chilipeper
  • handvol muntblaadjes, plus extra voor eroverheen
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepels neutrale of olijfolie
  • 1 theelepel zeezoutvlokken
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 250 g troskerstomaten, gehalveerd
  • 2 zalmfilets (van duurzaam gevangen zalm)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch.

Hak de kokos, chilipeper, muntblaadjes, knoflook, het limoensap, 1 eetlepel olie en het zeezout fijn in een specerijenmolen, blender of Nutribullet, tot de chilipeper goed door de kokos is opgenomen (je hebt dan een rood-groene smurrie).

Schep in een braadslede of ovenschaal de ui en kerstomaten door 1 eetlepel olie. Maak ruimte voor de zalmfilets, leg ze er op de huid bij en druk een eetlepel van het kokos-chilimengsel aan op elke filet. Verdeel de rest van het mengsel over de ui en kerstomaten.

Bak alles 20-25 minuten in de oven, tot de zalm gaar is. Bestrooi met muntblaadjes en dien heet op, eventueel met rijst erbij.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

Als je deze Zuid-Indiase smaakmaker (een mengsel van kokos, chilipeper, munt, knoflook en limoen) een keer geprobeerd hebt, ga je hem overal op gebruiken: witte vis, kip, paneer, gebakken groenten... Hier krijgt de zalm er een lekker korstje van en worden de tomaten en ui er ook mee op smaak gebracht. Een fijne, snelle eenpansmaaltijd.

Kookboek

Het recept 'Zalm met chilipeper, kokos, limoen en gebakken kerstomaten' is afkomstig uit het kookboek...

India Express

In 'India Express' laat Rukmini Iyer zich inspireren door haar Indiase roots en de recepten van haar ouders en haar familie uit India. Dit kleurrijke kookboek staat boordevol vis- en vega(n) recepten die je zo op tafel zet. Minimale inspanning, groots resultaat

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Zalm tips