Zalm met hazelnootpesto op haricots verts
bereiden
Bevat per portie
368 kcal
Ingrediënten
- 2 zalmfilets (150 g elk)
- olijfolie
- 400 g haricots verts
- voor de pesto
- 50 g basilicum
- 50 g hazelnoten
- 25 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
Bereiden
Verwarm de oven tot 180 °C.
Wrijf de zalm in met een beetje olie en doe de moten in een ovenschaal. Zet ze in de oven tot ze beginnen te kleuren (na ongeveer een half uur).
Maak in de tussentijd de boontjes klaar. Chique sperzieboontjes: haricots verts. Net even dunner en daardoor subtieler van looks en smaak dan gewone. Kook ze 5 minuten en proef of je ze gaar genoeg vindt. Advies: ga niet verder dan beetgaar, al dente. Giet de boontjes af en laat ze snel afkoelen onder koud stromend water. De frisse boontjes contrasteren even later prettig met de warme zalm.
Maak de pesto door de basilicum, hazelnoten, kaas en knoflook met een flinke scheut goede, het liefst extra vergine olijfolie te mengen met behulp van een staafmixer. Het geheel mag drijven in de olie, hoor. Misschien wil je er een beetje zout aan toevoegen.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
Ook dit is een geweldig doordeweeks-geen-tijd-snel-klaar-maar-toch-voedzaam recept. Een salade erbij en je hebt een substantiƫle, bijzonder smakelijke maaltijd!
Kookboek
Het recept 'Zalm met hazelnootpesto op haricots verts' is afkomstig uit het kookboek...
Mooi mediterraan
Jansen & Jansen
Janine en Annemieke Jansen zijn al heel wat jaren enthousiaste pleitbezorgers van de oorspronkelijke Mediterrane levensstijl: afwisselend eten met veel vis, groenten en noten, eenvoudig en toch lekker. Op een heldere manier geven ze
... lees verder © Fontaine Uitgevers. Beeld: Janine Jansen