Zalm met soja-honingsaus
bereiden
Ingrediënten
- 200 g bimi
- 125 g aspergetips
- 200 g sugarsnaps
- 200 g diepvriesdoperwten
- 1 eetlepel sesamolie
- snelkooknoedels of rijst, voor erbij (optioneel)
- voor de zalm
- 4 zalmfilets
- ½ eetlepel sojasaus van goede kwaliteit
- ½ eetlepel sesamolie
- ½ eetlepel honing
- voor de dressing
- 6 cm verse gember, geraspt
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 lente-uitjes, fijngehakt
- handvol pinda's, grof gehakt
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Doe de bimi in een grote kom en giet hier een volle waterkoker kokend water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet af.
Meng de bimi, asperges, sugarsnaps, doperwten, 1 theelepel zeezout en de sesamolie in een ovenschaal en leg de zalmfilets tussen de groenten. Roer ondertussen de sojasaus, sesamolie en honing door elkaar en sprenkel over de zalmfilets. Zet 20-25 minuten in de oven, tot de zalm gaar is.
Roer ondertussen de gemberrasp, het limoensap, de sesamolie en de lente-uitjes door elkaar. Giet zodra de zalm gaar is de dressing over de groenten. Strooi de grof gehakte pinda's en chilipeper over het geheel. Proef en voeg indien nodig wat extra limoensap en zout toe. Dien heet op.
Tip
'In dit recept blancheer ik de bimi omdat dit de textuur tijdens het bakken ten goede komt. Het is echter ook mogelijk om gewone broccoli te gebruiken. Sla deze stap dan over.' - Rukmini Iyer
Opmerking
'Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is snel gemaakt en perfect voor een doordeweekse avond. Als je voor minder mensen kookt, raad ik je aan om het gerecht toch in zijn geheel te bereiden en de restjes de volgende dag als lunch mee te nemen. Dit gerecht kan als caloriearme maaltijd worden geserveerd, of met rijst of kant-en-klare noedels.' - Rukmini Iyer
Kookboek
Het recept 'Zalm met soja-honingsaus' is afkomstig uit het kookboek...
De snelle bakplaat
Rukmini Iyer
In 'De snelle bakplaat' kosten de recepten 10 minuten voorbereiding en maximaal 30 minuten oventijd. Zo heb je heerlijk eten op tafel en genoeg tijd om 's avonds te ontspannen. Je kunt kiezen uit maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige gerechten
... lees verder © Uitgeverij BechtZalm tips
Reacties op dit recept
-
Joan
Eenvoudig en lekker recept. Zalm later toegevoegd om de zalm rosé te houden.
- Heleen Lekker en eenvoudig. Ik heb broccoli en sperziebonen en soyabonen gebruikt en was ook heel lekker, misschien de sperziebonen ook beter 1 min. blancheren, maar het kon net.
- Heleen Gemaakt met broccoli, sperziebonen en soyabonen en volkoren mie. Eenvoudig, snel en lekker!